Now showing items 21-40 of 91

    • Dirençli Nişasta: Tipleri, Kaynakları, Fizyolojik Etkileri ve Fonksiyonel Özellikleri 

      Burcu TÜRKER;Nazlı Yeyinli SAVLAK (2015)
      Nişasta, diyette önemli bir enerji kaynağıdır. Nişastalar, enzim inkübasyonu sonrasındaki davranışlarına göre hızlı sindirilebilen nişasta, yavaş sindirilebilen nişasta ve dirençli nişasta (DN) şeklinde sınıflandırılmaktadır. ...
    • Enfeksiyöz olmayan intraoküler inşamasyonların kontrolünde yeni seçenekler: biyolojik ajanlar 

      Sinan EMRE;İlknur TUTKUN TUĞAL (2011)
      Enfeksiyöz olmayan üveitlerin tedavisinde son yıllara kadar genel olarak immün sistemi baskılayan ilaçlar kullanılmak- taydı. Ancak gen mühendisliğindeki gelişmeler, inşamatuar süreçte yer alan özgün molekülleri hedeşeyen ...
    • ET KALİTESİNİ BELİRLEMEDE YENİ TEKNİKLER 

      CEYDA SÖBELİ;SEMRA KAYAARDI (2014)
      Ülkemizde kalite kavramı et sanayisi açısından gittikçe önem kazanmaya başlayan bir faktör durumundadır. Et ve et ürünlerinde kalitenin belirlenmesi amacıyla yıllardır birçok teknik kullanılmaktadır. Et kalitesinin ...
    • Fetal cerrahi ve anestezi 

      idil TEKİN (2001)
      Açık fetal cerrahi sınırlı sayıda merkezde uygulanmaktadır. Fetal sorunların daha erken saptanması ve çözümlenmesi antenatal tanı yöntemlerinin gelişmesi ile mümkün olmuştur. İntrauterin fetal cerrahinin bazı avantajları ...
    • Gebelik ve Perikardiyal Hastalıklar 

      Özgür YILMAZ;Tamer ALTINDAĞ;BURCU ARTUNÇ ÜLKÜMEN;Halil Gürsoy PALA (2017)
      Gebelik boyunca dolaşım sisteminde meydana gelen pek çok fizyolojik değişikliklerden ötürü kalp ve damar sistemi hastalıklarının hem klinik progresyonunu hem de tedavi yöntemleri gebe olmayan bireylere kıyasla değişiklik ...
    • Gebelikte Antiepileptik Seçimi Nasıl Olmalı? 

      Melike BATUM;Ayşin KISABAY;Hikmet YILMAZ (2017)
      Antiepileptik ilaç kullanan annelerin bebeklerinde prematüre, gelişme geriliği ve major malformasyon riski; ilaç almayanlara göre daha yük-sek oranda olmasına rağmen, konvülsif nöbetlerin anne ve bebek sağlığına olan zararlı ...
    • Gelir İdarelerinde Dijitalleşme: Yapay Zeka ve Nesnelerin İnternetine Bir Bakış 

      GÜNEŞ ÇETİN GERGER (2019)
      Dijital dünyada yeni teknoloji trendleri gelir idarelerinin yeniden yapılanmasına sebep olmuştur. Günümüzde, yapay zeka, nesnelerin interneti, blockchain, makine öğrenimi, bulut bilişim, 3D yazıcılar, paylaşım ekonomisindeki ...
    • Gelir İdarelerinde Dijitalleşme: Yapay Zeka ve Nesnelerin İnternetine Bir Bakış 

      GÜNEŞ ÇETİN GERGER (2019)
      Dijital dünyada yeni teknoloji trendleri gelir idarelerinin yeniden yapılanmasına sebep olmuştur. Günümüzde, yapay zeka, nesnelerin interneti, blockchain, makine öğrenimi, bulut bilişim, 3D yazıcılar, paylaşım ekonomisindeki ...
    • Gen haritalama stratejileri 

      SEDA ÖRENAY BOYACIOĞLU;Munis DÜNDAR (2012)
      Bireylerin sosyal gelişimlerini negatif yönde etkilemesi ve tüm dünyada yaygın olarak görülmesi, genetik tabanlı sendromların ortaya çıkmasında etkin olan genlerin haritalanması ve tanımlanmasına yönelik yapılan ...
    • Gıda İşlemenin Flavanoller Üzerine Etkileri 

      ZEYNEP AKSOYLU ÖZBEK;SİBEL KARAKAYA (2013)
      Sağlık üzerine belirli yararlar sağlayan fonksiyonel özelliklere sahip bileşikler son yıllarda popüler hale gelmiştir. Fenolik bileşiklerin bir alt grubu olan flavanoller genellikle yeşil çay, kakao, kahve, kırmızı üzüm ...
    • Gıdalarda 3-Monokloropropan-1,2-Diol (3-MCPD) ve Esterlerinin Varlığı, Oluşum Mekanizmaları ve Tespit Yöntemleri 

      PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL;Tuba GÖLDELİ (2013)
      Potansiyel karsinojen olan 3-monokloropropan-1,2-diol (3-MCPD) bileşiği gıda veya gıda işlem kaynaklı kontaminant olarak adlandırılmaktadır. İlk olarak, asitle hidrolize olmuş bitkisel proteinlerde (soya sosu, sebze ...
    • Gıdaların muhafazasında bakteriyosin ve bakteriyofaj uygulamaları 

      A. Kemal SEÇKİN;Emrah BALADURA (2010)
      Gıda teknolojisindeki gelişmeler ile birlikte gıdaların korunmasında kullanılan klasik yöntemlerin yanında birçok alternatif yeni teknolojilerin kullanımı gündemdedir. Gıdaların korunması alanında yapılan çalış- malarla ...
    • HIGH HYDROSTATIC PRESSURE TREATMENT OF FRUIT, FRUIT PRODUCTS AND FRUIT JUICES: A REVIEW ON PHENOLIC COMPOUNDS 

      Müzeyyen BERKEL KAŞIKCI;NERİMAN BAĞDATLIOĞLU (2016)
      Phenolic compounds are healthy substances, therefore amount of phenolic compounds in fruits/fruit juices are important for customers. Flavonoids are the most common and widely distributed group of plant phenolics. Fruits ...
    • HIGH HYDROSTATIC PRESSURE TREATMENT OF FRUIT, FRUIT PRODUCTS AND FRUIT JUICES: A REVIEW ON PHENOLIC COMPOUNDS 

      Müzeyyen BERKEL KAŞIKCI;NERİMAN BAĞDATLIOĞLU (2016)
      Phenolic compounds are healthy substances, therefore amount of phenolic compounds in fruits/fruit juices are important for customers. Flavonoids are the most common and widely distributed group of plant phenolics. Fruits ...
    • HORMESİS: TOKSİK AJANLARIN DÜŞÜK DOZLARINA UYUM SAĞLAMADA ÖNCÜL FENOMEN 

      Aslı KISIM;Selim UZUNOĞLU (2012)
      Hormesis, toksik maddelerin düşük konsantrasyonlarında yaşamı devam ettirebilmeyi ve bu maddelere karşı geliştirilen adaptif olguları açıklamak için öne sürülen bir kavramdır. Bu kavram, toksik molekül ve ortam ...
    • Integration of GARD Turkey national program with other non-communicable diseases plans in Turkey 

      Yorgancıoğlu A;Yardım N;Ergün P;Karlıkaya C;Kocabaş A;Mungan D;Yıldız F;Akdağ R;Keskinkılıç B;Bingöl Karakoç G;Köktürk N;Özacar R;Saçkesen C;Yüksel H;Akçay H;Altan P;Altunsu T;Arpacı N;Aytaç B;Çakır B;Çoban Ç.S;Göktaş E;Gündoğan A;Kakillioğlu T;Kosdak M;Tugay D;Khaltaev N;Cruz A;Bateman E;Baena Cagnani C;Dahl R;Bousquet J (2010)
      Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve kontrolü için, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu hastalıklara ve risk faktörlerine yönelik koordine, kapsamlı ve kanıta dayalı girişim ve stratejilerin desteklenmesi ...
    • Is the diagnosis of asthma different in elderly? 

      Arzu YORGANCIOĞLU;Ayşın COŞKUN ŞAKAR (2012)
      Yaşlı popülasyonda astım yetersiz tanı ve tedavi almaktadır, ancak bu yaş grubunda mortalite oldukça yüksektir. Yaşlanmaya bağlı akciğerlerde gelişen fizyolojik değişiklikler, komorbid durumlar ve ilaç kullanımları tipik ...
    • ISIL OLMAYAN YENİ GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİNİN SANAYİ UYGULAMALARI-1 

      Engin GÜVEN;Hasan YILDIZ (2016)
      Isıl ifllem uygulamaları ile gıdalarda meydana gelen çeflitli kayıplar ve tüketicilerin besin içerikleri veduyusal kalitesi daha yüksek gıdalara olan talebi yeni gıda muhafaza tekniklerine ihtiyaç duyulmasınaneden olmufltur. ...
    • ISIL OLMAYAN YENİ GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİNİN SANAYİ UYGULAMALARI-2 

      Engin GÜVEN;Hasan YILDIZ (2016)
      Isıl işlemin gıdalarda neden olduğu çeşitli olumsuzluklar ve tüketicilerin sağlıklı, güvenilir ve yüksekkaliteli gıdalara olan talebi yeni gıda muhafaza tekniklerine ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. Isılolmayan yeni ...
    • İbni Sîrîn’den Yapılan Rüya Tabirnameleri ve Tercümeleri Üzerine 

      BİLAL ELBİR;EKİM ORTAÇ ULUDÜZ (2019)
      Rüyalar, geçmişten bu güne insanda merak uyandırmış birtakım mistik tecrübelerdir. İnsan ve toplum hayatının bu denli içinde olan bir konunun edebî eserlere yansıması tabii bir durumdur. Toplum hayatına dair birçok edebî ...