Show simple item record

dc.contributor.authorAYLİN AKOĞLU Serkan ŞENGÜL Elif DEMİRBİLEK
dc.date.accessioned2023-03-03T09:41:18Z
dc.date.available2023-03-03T09:41:18Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12481/17423
dc.description.abstractGünümüzde düzenlenen gastronomi festivalleri hem yerel bölgelerin hem deturistlerin popüler cazibe unsuru haline gelmiştir. Ziyaretçilerin ilgi odağıhaline gelen ve her geçen gün sayısında artış yaşanan gastronomi festivalleriyerel yiyecek ve içeceklerin tanıtılmasında ve destinasyonu ziyaret eden kişisayısının artmasında önemli rol oynamaktadır. Türkiye’de en fazla gastronomifestivali düzenlenen bölge Ege Bölgesi’dir. Bu doğrultuda gastronomi festivalitercihinde ziyaretçilerin memnuniyet ve bağlılık düzeylerini etkileyenfaktörlerin Ege Bölgesi örneğinde belirlenmesi amaçlanmıştır. EgeBölgesi’ndeki festivaller ziyaret edilerek festivallere katılan ziyaretçilere anketuygulanarak nicel bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Beş gastronomi festivalinekatılım sağlanmış olup 400 ziyaretçiden elde edilen verilerin analizindeYapısal Eşitlik Modellemesi testi gerçekleştirilmiştir. Araştırmada elde edilensonuçlara göre festival alanı faktörünün ziyaretçilerin memnuniyetini önemliölçüde etkilediği görülmüştür. Ayrıca personel, bilgilendirme yeterliliği veyiyecek içecek faktörünün az da olsa ziyaretçilerin memnuniyetini etkilediği;uygunluk faktörünün ise ziyaretçiler için önemli olmadığı sonucunaulaşılmıştır.
dc.titleGastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği
dc.identifier.volume19
dc.identifier.startpage77
dc.identifier.endpage94
dc.identifier.issn/e-issn1304-4796
dc.identifier.issn/e-issn2146-2844


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

  • TR - Dizin [3877]
    TR - Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu

Show simple item record